Arbejdsmiljø og sikkerhed

  • QHSE
  • Arbejdsmiljø og sikkerhed

Arbejdsmiljø og sikkerhed er altid i fokus

Vores kunder, medarbejdere og omverden forventer, at vi har styr på arbejdsmiljø og sikkerhed. Og vi anser vores arbejde med arbejdsmiljø og sikkerhed som en vigtig forudsætning for en succesfuld gennemførelse af de projekter, vi udfører for vores kunder.

Vi har derfor konstant fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed og arbejder løbende på at forbedre arbejdsmiljøet, forebygge arbejdsulykker og påvirkninger fra arbejdet, som kan være skadelige for helbredet. Udvikling af nye miljøvenlige produkter, som bidrager til et sundere arbejdsmiljø, har derfor også høj prioritet.

Læs mere i vores politik for kvalitet, miljø og arbejdsmiljø

Du kan læse mere om vores arbejde i vores årlige CSR-rapportering  

Colas Gruppens sikkerhedsregler, plakat

Sikkerhed

Fælles sikkerhedskultur i Colas Gruppen
 

I 2020 lancerede Colas Gruppen en ny fælles sikkerhedskultur og nye sikkerhedsregler for hele koncernen. Fem adfærdsregler og ti regler, som redder liv.

Der arbejdes løbende med sikkerhedskulturen. Det sker hver dag på afdelingsmøder, på Colas gruppens årlige sikkerhedsuge “Safety Week” – og senest gennem One Colas Safety-programmet, som skal være med til at fremme den enkeltes accept og ansvar for den fælles kultur.

Colas Safety Week

Colas Gruppen afholder hvert år en sikkerhedsuge “Safety Week”. Safety Week holdes i alle selskaberne i Colas Gruppen og understøttes af film og undervisnings- og informationsmateriale.

Hver år har vi fokus på et relevant tema, fx. hvordan man undgår støjskader på jobbet, brug af personlige værnemidler og rusmidler.

Vores initiativer

Europæisk Charter for trafiksikkerhed

Alt for mange mennesker dør på de danske veje. Det er ikke acceptabelt. Colas har derfor i en årrække gennemført køresikkerhedskurser og andre tiltag for at bidrage til at reducere antallet af uheld og dræbte.

Som entreprenør har Colas opbygget vigtig viden om, hvordan vejene kan gøres mere trafiksikre. Det mener vi forpligter, og vi har derfor sammen med andre selskaber i Colas Gruppen underskrevet Europæisk Charter for Trafiksikkerhed.

Nytter det noget?

Vi ønsker at forhindre uheld og sætter ind med relevant undervisning og information. Derudover stiller Colas krav til den enkelte medarbejders køreegenskaber og trafikadfærd i arbejdstiden og følger op på uheld.

Undervisning

Colas har mange medarbejdere, som hver dag kører i bil på arbejdet og i fritiden. Medarbejdere, som kører bil i arbejdstiden, skal gennemføre kursus i teori og praktisk køreundervisning, herunder kursus på køreteknisk anlæg. Formålet er at genopfriske teori og god adfærd i trafikken og lære af egne tillærte – ofte dårlige – vaner. På køreteknisk anlæg afprøver vi det daglige arbejdskøretøjs styre- og bremseegenskaber på både glat og tør bane.

Information, rådgivning og dialog

Vores hverdag er travl og trafikken ofte langsom. Mange bilister er derfor utålmodige og glemmer at vise hensyn i trafikken. Vi fokuserer på god trafikadfærd gennem løbende information, rådgivning og dialog – både på arbejdet og i fritiden. Og vi deltager aktivt i Asfaltindustriens arbejdsmiljøkampagner “Pas på min far” og senest “Pas på den du elsker“.

Colas Gruppens sikkerhedsuge 2019 havde fokus på støj
Colas Gruppens sikkerhedsuge 2019

I 2019 handlede Colas Gruppens sikkerhedsuge om støj og personlige værnemidler for at undgå høreskader.

Kontakt

Sikkerhed (QHSE)

Peder Friis Erlandsen
QHSE- og CSR-chef
+4560252805
Niels Kirstein
Arbejdsmiljøchef
+4560252806

Kontakt os for tilbud

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig og giver dig et uforpligtende tilbud på asfalt, udlægning, reparation, revneforsegling og vedligehold.

Kontakt os også, hvis du har brug for asfalt til dit landbrug, farvet asfalt, permeabel asfalt, støjreducerende asfalt eller klimasikring.

Dine kontaktoplysninger

Hvor skal arbejdet udføres?

Click or drag a file to this area to upload.

Kontakt QHSE

Peder Friis Erlandsen
QHSE- og CSR-chef
+4560252805
Niels Kirstein
Arbejdsmiljøchef
+4560252806

Kontakt os for tilbud

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig