Vej-asfaltør

Vil du være vej-asfaltør?

I Colas søger vi løbende medarbejdere til asfaltprojekter.

Vi har asfaltarbejdere, vej-asfaltørlærlinge, fræserførere, maskinførere, fabriksassistenter og mange andre medarbejdere, som anlægger veje, stier, lufthavne eller arbejder i vores produktion. Vi beskæftiger også smede og mekanikere på egne værksteder, som servicerer vores maskiner. Og medarbejdere som sørger for produktionen på vores fabrikker og i vores grusgrave.

Klik på den gule knap herunder og se vores ledige job. Du kan også sende en uopfordret ansøgning eller CV, hvor du skriver, hvad du søger.

Sådan bliver du vej-asfaltør?

Kan du li’ at arbejde udendørs? Og vil du lære at køre asfaltudlægger, tromle og sprøjtetraktor?

Så er uddannelsen som vej-asfaltør måske noget for dig.

Du kan naturligvis også få job som specialarbejder på et asfalthold og eventuelt tage uddannelsen som vej-asfaltør senere.

 

Mød en medarbejder

Læs vores medarbejderes historier.

Oliver er formand i Colas

-Vi kommer nye steder hver dag. Det er aldrig det samme, og det er frit. Og så har jeg nogle fede kolleger, fortæller Oliver.

Oliver Tymm Andersen er formand i Colas. Her på Colas Team Cup 2017

Uddannelsen som vej-asfaltør førte til et job som formand

Oliver Jess Tymm-Andersen afsluttede vej-asfaltøruddannelsen i 2018. 

I dag er han formand for et asfalthold i Nordsjælland. Og han elsker sit job. 

Oliver har været i Colas siden maj 2012. Derfor vidste han allerede meget om asfalt, inden han begyndte på uddannelsen. Men Olivers formand syntes uddannelsen var en god idé.

Gul asfalt som passede til sportsvognen

En af de mere specielle opgaver, Oliver har været med til, var udlægning af gul asfalt på en privat mands grund. 

-Asfalten skulle passe til kundens sportsvogn, griner Oliver.

Hvis Oliver skal give et godt råd til andre, der gerne vil ind i asfaltbranchen, så er det, at de skal være indstillet på lange arbejdsdage i sommerperioden. 

-Til gengæld har vi så mindre arbejde om vinteren, siger Oliver.

I fritiden spiller Oliver fodbold. Han har også været med til Colas Team Cup i Belgien for at forsvare de danske farver. “Det var en fed tur”, siger han.

Formand om dagen, ironman i fritiden

Når formand Anders Lyhne Olesen fra Nørresundby kommer hjem fra en dag med hårdt fysisk asfaltarbejde, knokler han frivilligt videre med hård fysisk træning. Anders dyrker nemlig triatlon og har allerede gennemført to Copenhagen Ironman.

-Når jeg kommer hjem fra arbejde, er det da ikke altid sjovt at skulle ud og cykle to timer. Men det bliver en vane, fortæller Anders Lyhne Olesen fra Nørresundby, der er formand for et asfalthold. Han har gennemført Copenhagen Ironman, og det kræver god træning. Svømning træner Anders i en kridtgrav, søer eller Limfjorden, når han altså ikke er på arbejde.

Skulle bare snuse til jobbet…

Anders er udlært smed, men besluttede at snuse til asfaltarbejdet i Novejfa, da hans smedemester gik konkurs. Det var meningen at give asfaltarbejdet et halvt år. Men i maj 2019 kan Anders fejre 25 års jubilæum i jobbet!
-Jeg begyndte på et tremandshold, hvor jeg fik sidemandsoplæring, og fem år senere blev jeg formand. Måske var der ikke andre, siger Anders med jysk beskedenhed.
 

Det bedste er kollegerne og arbejdet med at planlægge

Anders’ er formand for et tremandshold og er glad for jobbet. –Det bedste er kollegerne og mit arbejde med at planlægge dagen. Jeg kan godt li’, at jeg skal få det hele til at gå op i en højere enhed. Ofte skal vi ud mange steder i løbet af en dag, og det er tilfredsstillende når planlægningen lykkes.

Anders og holdet arbejder især i Vesthimmerland Kommune. Mange af kunderne ringer direkte til Anders, når de har en opgave. -Vi laver alt muligt, fortæller Anders, fx opgaver for entreprenører og slaghuller for kommunen, fugearbejder med revnemastik og bump.

Det er det ekstra der gør en forskel

Når man har arbejdet med asfalt i 25 år er det meste rutine. -Der er ikke ret meget der kan komme bag på en mere. Man har været ude i alle de situationer, man kan komme ud i, forklarer han.

Anders går op i, at der altid ser ordentligt ud, inden han kører fra en opgave. –En god asfaltarbejder er en der går op i sit arbejde og lige leverer det ekstra, så kunden er tilfreds, siger Anders. Derfor sørger han for eksempel altid for, at fortovet er fejet, inden holdet kører. –Asfalt i indkørslen irriterer folk.

Anders er formand i Colas

Anders har været på mange kurser i Ulfborg og Colas’ eget lederkursus. Lederrollen er ellers ikke en Anders tænker så meget over. 

 –Jeg har altid været heldig at have mine folk i lang tid. Vi har det godt sammen. 

Anders, formand i Colas, løber ironman

Holdleder for et mindre asfalthold

Martin er holdleder i Colas. Han tog vej-asfaltøruddannelsen i 2018. Se videoen.

Godt kammeratskab og håndværk

Se videoen om asfaltarbejde på Helsingørmotorvejen. Vi begyndte sent om eftermiddagen og fortsatte om natten for at blive færdige.  

Sådan et projekt kræver godt samarbejde og viden om det, man laver.  Derfor er oplæring en vigtig del af jobbet, når du starter i Colas.

 

Kontakt os for tilbud

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig og giver dig et uforpligtende tilbud på asfalt, udlægning, reparation, revneforsegling og vedligehold.

Kontakt os også, hvis du har brug for asfalt til dit landbrug, farvet asfalt, permeabel asfalt, støjreducerende asfalt eller klimasikring.

Dine kontaktoplysninger

Hvor skal arbejdet udføres?

Click or drag a file to this area to upload.

Kontakt QHSE

Peder Friis Erlandsen
QHSE- og CSR-chef
+4560252805
Niels Kirstein
Arbejdsmiljøchef
+4560252806

Kontakt os for tilbud

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig