Vedligeholdelse og
reparation af asfalt

  • Asfalt
  • Vedligeholdelse og reparation af asfalt

Har du brug for hjælp til:

Vedligeholdelse og reparation af dine asfaltbelægninger?

I Colas udfører vi alle typer vejvedligeholdelse og asfaltreparationer for private og offentlige kunder – lige fra lapning af huller, udlægning af ny asfalt, til bassinudskiftninger, rabatvedligeholdelse og vedligeholdelse af permeabel asfalt

Vi giver dig meget gerne et uforpligtende tilbud og en snak om mulighederne – uanset om dit projekt er stort eller lille. Se kontakt nederst på siden eller brug vores kontaktformular:

Hurtig udrykning til lapning af huller

Mindre opgaver som reparation af slaghuller, mindre lapninger, revneforsegling og anlæg af vejbump udføres af vores små ”håndhold”. Det giver stor fleksibilitet i forhold til kundernes opgaver.

Til de større opgaver anvender vi vores moderne maskinpark og større asfalthold. Vi vejleder naturligvis også om vedligeholdelse af vejen.

Sealing forlænger asfaltbelægningens levetid

Sealing er en særlig type vedligeholdelse af asfaltbelægninger, som effektivt kan levetidsforlænge asfaltbelægningen – samtidig med, at CO2-aftrykket nedsættes. Som kunde kan du derfor spare mange penge.

Det er vigtigt at sætte ind, inden der opstår store skader på vejen. Til gengæld kan du udsætte fræsning og ny asfalt i flere år.

Samarbejde med forsyningsselskaber

Fræser

Colas samarbejder med en række forsyningsselskaber over hele landet. Opgaverne omfatter typisk reetablering af veje og gader efter opgravning og nedlægning eller reparation af forsyningsledninger. Vores vejledning til ledningsejerne om de bedste materialer og metoder til opgaven tager afsæt i vores viden og erfaring med fræsning og udlægning af asfalt.

Rabatvedligeholdelse

Vedligehold af vejrabatter og kantforstærkning sikrer optimal afvanding af vejen. Vi bruger avanceret, specialfremstillet udstyr når vi udfører rabatvedligehold, og arbejdet udføres af vores særlige vedligeholdelsesteams. Vedligeholdelse og kantforstærkning kan som regel udføres uden at forstyrre trafikken nævneværdigt. Hør mere om god vedligeholdelse og kantforstærkning  af vejrabatten.
Colas fræser render til fjernvarme
Permeabel asfalt fra Colas på Trekroner Forskerparks p-plads

Vedligeholdelse af permeabel asfalt (drænasfalt)

Den bedste måde at vedligeholde permeabel asfalt på, er at rengøre den regelmæssigt med en spulevogn. Vintervedligehold bør kun foregår med salt og fejebil, da grus vil ødelægge overfladen og den drænende effekt. 

Det kan ikke undgås, at små sten i asfalten går løs med tiden, og derfor anbefaler vi, at asfalten forsegles med bitumenemulsion efter ca. 5 år. 

Sealing

Specialforsegling fra Colas Active Sealing stopper nedbrydning af vejen og genskaber bindemidlets fleksibilitet og vedhæftning. Vi anbefaler derfor specialforsegling til belægninger med udbredt udtørring og stentab i slidlaget.

Vejens levetid forlænges med 30-40% ved sealing, og vejen kan forsegles flere gange.

Colas Sealing vejvedligeholdelse og levetidsforlængelse

Sådan forebygger du selv skader på asfalten

Vidste du…
at det er 2-3 gange dyrere at rette op på en vej, hvis bærelaget er beskadiget?

Asfalt, der bliver undersøgt og vedligeholdt regelmæssigt, holder meget længere, end hvis asfalten bare får lov til at passe sig selv. Og det er både godt for miljøet og for pengepungen at forebygge skader og reparere skader så hurtigt som muligt.

En vej opbygges med et tykt bære- og bundsikringslag, som afsluttes med et tyndt slidlag, der fungerer som vejens ”regnfrakke”. Hvis slidlaget beskadiges, kan vand og frost trænge gennem revner i slidlaget og ødelægge og svække bærelaget.

Tung trafik og vådt klima slider på vejen

Få derfor repareret huller og andre skader i tide. Skaderne opstår både som følge af meget trafik, tung trafik og det danske klima, hvor især efterårs- og vintermånederne med regn og perioder med frost er udfordrende for vejene.

Alle asfaltbelægninger skal efterses og vedligeholdes regelmæssigt, hvis man ønsker at sikre belægningens funktion og øge asfaltens levetid.  Og du kan selv gøre flere ting, så du kan udsætte vores besøg og omkostningen til ny asfalt.

Klik på billedet og læs vores nemme tips til vedligeholdelse af din asfaltbelægning!

Kontakt os og få et tilbud

Asfalt

Parkeringsplads for Trekroner Forskerpark med permeabel asfalt fra Colas
Asfalt
Kontakt os for en uforpligtende snak eller et tilbud.
+4545989898

Kontakt os for tilbud

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig og giver dig et uforpligtende tilbud på asfalt, udlægning, reparation, revneforsegling og vedligehold.

Kontakt os også, hvis du har brug for asfalt til dit landbrug, farvet asfalt, permeabel asfalt, støjreducerende asfalt eller klimasikring.

Dine kontaktoplysninger

Hvor skal arbejdet udføres?

Click or drag a file to this area to upload.

Kontakt QHSE

Peder Friis Erlandsen
QHSE- og CSR-chef
+4560252805
Niels Kirstein
Arbejdsmiljøchef
+4560252806

Kontakt os for tilbud

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig